Blogiton Anna lähetti meille pikamunkkien ohjeen. Ohje on Annan vanhasta kotsankirjasta -ja ainoa ohje, joka on edelleen käytössä. Pakko sanoa, että kuulostaa hyvälle!

Pikamunkit
16-20kpl
 
4dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1 maustemitta suolaa
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl maitoa
1 kananmuna
 
Kypsentämiseen öljyä tai kookosrasvaa
 
Pinnalle tomusokeria
 
  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna ja maito sekaisin ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen. Vältä turhaa vaivaamista.
  2. Kuumenna rasva kuumaksi rautapadassa, se on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa.
  3. Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja pane ne varovasti kuumaan rasvaan. Kypsennä 4-5 munkkia kerrallaan. Kypsymisaika on 5-7 minuuttia.
  4. Nosta munkit talouspaperille valumaan ja siivilöi niiden lämpöiseen pintaan tomusokeria. Pikamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina, huoneenlämpöisiksi jäähtyneinä.