Blogiton Anna lähetti meille pikamunkkien ohjeen. Ohje on Annan vanhasta kotsankirjasta -ja ainoa ohje, joka on edelleen käytössä. Pakko sanoa, että kuulostaa hyvälle!
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna ja maito sekaisin ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen. Vältä turhaa vaivaamista.
- Kuumenna rasva kuumaksi rautapadassa, se on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa.
- Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja pane ne varovasti kuumaan rasvaan. Kypsennä 4-5 munkkia kerrallaan. Kypsymisaika on 5-7 minuuttia.
- Nosta munkit talouspaperille valumaan ja siivilöi niiden lämpöiseen pintaan tomusokeria. Pikamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina, huoneenlämpöisiksi jäähtyneinä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.