Pullaprojektini on "virallisesti" päässyt vauhtiin. Ensimmäinen ohje on saatu Marialta Raahesta. Marialla ei ole omaa blogia, jossa pääsisi kuolaamaan herkkuja.

 

*SITRUUNA-MANTELIPULLAT*


Pullataikina:
2½ dl kädenlämpöistä maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 muna
n.8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Mantelitäyte:
1 pss mantelijauhetta (100g)
80 g voita
½ dl tomusokeria

Sitruunatäyte:
1 rs maustamatonta tuorejuustoa (200g)
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunan mehua

Päälle:
kananmunaa
mantelilastuja


1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita joukkoon vähitellen jauhoja. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa niin kauan että taikina irtoaa käsistä ja kulhon renoista. Näin leivonnaiset kohoavat hyvin. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa 20-30 min.

2. Valmista täytteet taikinan kohoamisen aikana. Sekoita mantelijauheen joukkoon sulatettu rasva ja tomusokeri. Valmista sitruunatäyte sekoittamalla tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vanijasokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu.

3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 25 x 50 cm:n kokoinen levy. Levitä sille ensin mantelitäyte ja päällimmäiseksi sitruunatäyte. Kääri levy tiukalle rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Viipaloi rulla 20 palaan ja nostele ne pieniin pullavuokiin kierre ylöspäin. Peitä pullat liinalla ja
anna kohota n. 20 min.

4. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 8 min.