Tarinoita Ryytimaan reunalta: PalavaLanka&PorisevaPata -blogin Minna muisti pullablogiani herkullisella pullaohjeella. Ohje on laktoositon ja helposti muokattavissa maidottomaksi ja/tai munattomaksi. Eli allergisetkin saavat pullaa! Tässä ohjeessa tuo taikinan tekotapa eroaa hieman totutusta.
HEDELMÄHYRRÄT n. 22 kpl
175 g laktoositonta leivontamargariinia
10 dl vehnäjauhoja
3½ dl laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa
3/4 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
täyte:
juoksevaa laktoositonta margariinia noin 3 rkl
3 rkl sokeria
2 pkt kakkutäytettä (Meira)
150 g mantelimassaa
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
tomusokeria ja vettä
Nypi huoneenlämpöinen margariini ja venhäjauhot ryynimäiseksi
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan, lisää tähän myös suola ja sokerit, sekoita.
Lisää nesteseos jauhoseokseen, alusta kunnes taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarpeen vaatiessa vähän jauhoja.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi noin 1 cm paksuiseksi noin 30 x 50 cm levyksi. Levitä sille margariinia ja muut täyteaineet. Mantelimassa raastetaan suoraan taikinalevylle (kannattaa pistää mantelimassa vaikka jääkaappiin ennen raastamista, että sitä on helpompi raastaa).
Kääri levy rullalle ja leikkaa se noin 2-3 cm paksuisiksi paloiksi. Laita ne paperimuotteihin leikkauspinta ylöspäin.
Anna kohota liinan alla puolesta tunnista tuntiin.
Voitele pinta munalla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Koristele jäähtyneinä sokerivesikuorrutuksella.
Tämä on erittäin kiva ohje, maitojuoman voi korvata vedellä ja munalla voitelun voi jättää pois, tällöin resepti sopii myös maito- ja muna-allergisille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.