Olemme saaneet herkullisen ja nopean wienerohjeen. Ihan perinteisiä wienereitä nämä eivät ole, sillä taikinassa ei ole hiivaa.

 

 


 

 



Taikina (12 kpl):


4.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
0.5 dl hedelmäsokeria (Fruktoosi)
1 tl kardemumma
100 g voita
1.5 dl maitoa
2 kananmunaa

Nypi keskenään kuivat aineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset, mutta säästä myös keltuaiset, sillä ne tarvitaan voiteluun. Lisää taikinaan valkuaisvaahto ja maito, sekoita tasaiseksi. Ei tarvitse vaivata tai kohottaa kun ei hiivaakaan kerran ole.



Kauli taikinasta suorakaiteen mallinen levy ja leikkaa levystä kaksitoista n. 2 cm levyistä kaistaletta, jotka halkaiset kuvan osoittamalla tavalla. Jätä suikaleet siis toisesta päästä kiinni toisiinsa.



Kieritä suikaleita toistensa ympäri.



Kieritä sitten suikaletta itsensä ympäri kuvan tavalla loppuun asti. Tuloksena on valmis wieneri. Siirrä wienerit pellille ja voitele ne keltuaisella.



Vaniljatäyte:

0.5 dl vaniljakreemijauhetta
1.5 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa keskenään kylmä vesi sekä vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeria. Kreemijauhepaketissa on kyljessä ohjeet. Kreemi jämähtää aika nopeasti, mutta notkistuu jälleen kunhan sitä vähän kääntelee.



Mansikkatäyte:

Kaupan mansikkamarmeladia.


Levitä wienereiden päälle n. 1 tl kumpaakin täytettä. Paista uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Kun wienerit ovat jäähtyneet, lisää niihin kiilto hyytelösokerin avulla. Sokeri ja vesi kiehautetaan ja kiille lusikoidaan wienereiden päälle. Paketin kyljessä on tarkempi ohje.


 
Tomusokerikuorrute:

  2 dl tomusokeria
2 rkl kylmää vettä

Vatkaa tomusokeri ja vesi hyvin sekaisin. Pursota päälle esim. pienen pallotyllan tai muovipussin, josta leikattu kulma, avulla edestakaisia viivoja.