Laapero muisti meitä pullanystäviä herkullisella toscapullaohjeella. Ohje on alunperin K-kauppojen ruokalehdestä. Kursivoidut tekstit ovat Laaperon kommentteja.

Taikina:

Mikä tahansa pullataikina, missä nestettä on 2,5 dl.

Täyte:

n. 150g paistonkestävää appelsiinimarmeladia

1rkl perunajauhoja

Kuorrutus:

60g mantelilastuja

60g voita

1dl sokeria

2rkl maitoa

1rkl venhäjauhoja

Lämmitä maito hiukan lämpimäksi. Sekoita siihen sokeri, muna, kardemumma ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja ja ala alustaa taikinaa lisäämällä jauhoja vähitellen. Lisää voi loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä aika pehmeäksi, mutta leivottavaksi. Anna kohota n. puoli tuntia.

Kauli taikina n. 30x40cm levyksi. Sekoita täyte ja sekoita sitä ohut kerros taikinan päälle. Rullaa taikina pötköksi pitkältä sivulta lähtien. Sitten leikkaa pötköstä muutaman sentin paloja ja laita ne muffinssivuokiin. Itse jaoin taikinan 12 osaan ja pullista tuli valtavia, olisi pitänyt olla amerikan muffinssivuokia. Jos haluat pieniä pullia, tästä taikinasta riittää ainakin 24 pieneen! Kohota pullia hetki ja paista sitten 5 min. 225 asteessa uunin keskitasolla.

Sillä välin valmista kuoruutus sekoittamalla kaikki aineet ja kiehauttamalla ne kattilassa. Seos saisi olla hiukan paksua. Lusikoi kuorrutusta pullien päälle, mulla meni varmaan puolet täytteestä pellille (onneksi oli leivinpaperi). Paista vielä n. 8 minuuttia.