Tuulia lähetti herkullisen kauratoskapullien ohjeen. Ohje on netistä Pirkka-lehden sivuilta. Tuulialla ei ole omaa blogia.



KAURATOSKAPULLAT

Pullataikina:
Mikä tahansa pullataikina, jossa nestettä 2,5 dl


Kauratoska:
150 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 tlk (125 g) kirsikoita

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja
muna. Vatkaa joukkoon osa vehnäjauhoista. Lisää pehmeä margariini ja alusta
taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi, mutta ei
kuitenkaan käsiin tarttuvaksi.
2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tasaiseksi
levyksi. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä 30-50
minuuttia.
3. Sulata kauratoskaa varten kattilassa margariini. Sekoita joukkoon sokeri
ja kaurahiutaleet. Levitä seos kohonneen taikinalevyn päälle. Jaa levy
taikinapyörällä haluamasi kokoiseksi neliöiksi. Painele jokaisen neliön
keskelle halkaistu kirsikka.
4. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.